Oduzeta 252 računara, uhapšene dvije osobe osumnjičene za krađu struje
ilustracija

Osumnjičeni da su pribavili protivpravnu imovinsku korist od 204.666 eura

Oduzeta 252 računara, uhapšene dvije osobe osumnjičene za krađu struje

Podgorička policija je uhapsila dvije osobe osumnjičene za tešku krađu. Sumnja se da su nezakonito stekli preko 200. 000 eura.

Policija je, postupajući po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici, a u saradnji sa ovlašćenim predstavnicima CEDIS-a i vještakom elektro struke, izvršila pretres jedne trafostanice u Glavnom gradu  i podrumskih prostorija u stambenoj zgradi koje koristi privredno društvo “PS Gradnja“, a čiji su vlasnici B.P. (37) i D.P. (37).

"Pretresom su pronađena 252 računara sa pratećom opremom, kao i 10 split sistema za klimatizaciju koji su bili ilegalno priključeni na električnu energiju, a za koje se sumnja da su korišćeni za poslove vezane za kriptovalute – bitcoin.", saopštila je UP.

Kriminalistička istraga upućuje na sumnju da su B.P. i D.P. izvršili krivično djelo koje im se stavlja na teret na način što su, kako se navodi, neovlašćeno prisvajali električnu energiju od distributera Crnogorskog elektrodistributivnog centra priključujući svoje poslovne objekte direktno na predmetnu trafostanicu preko koje je električnom energijom napajano više potrošača.

"Sumnja se da su na ovaj način B.P. i D.P. od 15. decembra 2018. do 7. oktobra 2020. godine pribavili protivpravnu imovinsku korist od 204.666 eura.", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.