Podgorica: Zaplijenjeno 200 računara sa kojih je kradena struja
Ilustracija

Podgorica: Zaplijenjeno 200 računara sa kojih je kradena struja

U podrumima zgrade na Zabjelu, u Ulici Janka Đonovića, policija je zaplijenila 200 računara za koje se sumnja da su bili ilegalno povezani na elektrodistributivnu mrežu i na taj način krali električnu struju.

Kako Pobjeda saznaje, policija je juče pretresla podrume zgrade na osnovu saznanja da se jedna podgorička firma bavi proizvodnjom kriptovaluta.

Istražitelji su otkrili da su se osumnjičeni bavili rudarenjem bitkoina, odnosno da su se umjesto na brojač kačili na konzolu i tako krali struju.

Pobjedi je nezvanično saopšteno da je zaplijenjeno više od 200 računara koji su bili protivzakonito prikopčani na elektromrežu i da se radi o velikim gubicima na mjesečnom i godišnjem nivou.

Nezvanično je Pobjedi rečeno da je ovo prva veća akcija policije zbog krađe električne energije.

O događaju je obaviješteno Osnovno državno tužilaštvo.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.