Ministarstvo vanjskih poslova Belgije ne preporučuje putovanje u Crnu Goru
Kovid karta Evrope, Foto: Screenshot

Kovid karta Evrope

Ministarstvo vanjskih poslova Belgije ne preporučuje putovanje u Crnu Goru

Ministarstvo vanjskih poslova Belgije objavilo je kovid kartu Evrope. Crna Gora među zemalja u koje građanima ne prepučuju putovanje.

Karta prikazuje zvanične podatke o koronavirusu koje zemlje objavljuju, a većina evropskih zemalja podijeljena je u regije i podaci se tako prikazuju.

Ona služi kao uputstvo građanima Belgije gdje se preporučuje da putuju, a gdje ne.

Stanje u pojedinim djelovima zemalja ili čitavim zemljama, zavisno od toga da li je prikazana u regijama ili u cjelini, označeno je sa četiri boje, zelena, svijetlo-narandžasta, narandžasta i crvena. Zelena, jasno, označava najbolju situaciju s koronom, a crvena najgoru.

Putovanje u crvene regije odnosno zemlje se ne preporučuje, dok je po povratku obavezan test na koronu i karantin, dok se za narandžaste djelove nalaže oprez. Samo za zemlje crvene regije obavezan je test i karantin.

Crna Gora je u grupi zemalja u koje građani, prema preporukama bejgijskih vlasti, ne bi trebalo da putuju.

Interaktivnu mapu možete pogledati OVDJE.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.