Berlin i Frankfurt uvode policijski čas
Foto: Beta/AP

Zbog broja zaraženih

Berlin i Frankfurt uvode policijski čas

Gradske vlasti Berlina i Frankfurta odlučile su danas da uvedu policijski čas i mjere ograničavanja društvenog kontakta zbog zabrinjavajućeg povećanja broja zaraženih koronavirusom.

U Berlinu će većina prodavnica, kao i restorani i barovi morati da budu zatvoreni od 23.00 do 6.00, a ta mjera stupa na snagu u subotu i trajaće najmanje do 31. oktobra.

Izuzetak će biti apoteke i benzinske pumpe. Te pumpe neće imati dozvolu da noću prodaju alkohol, prenosi Beta.

“Posle tri čaše vina, manje se poštuje fizičko odstojanje”, rekao je lokalni zvaničnik Berlina.

U glavnom gradu Njemačke od 23.00 do 6.00 na otvorenom biće moguća samo okupljanja do pet osoba, a tokom dana do 50 ljudi.

Ta ograničenja su stroža u zatvorenom gdje tokom dana može da bude do deset ljudi, umjesto 25 kako je do sada bilo.

Mjera se posebno odnosi na večernja okupljanja u domovima, ili slavlja u zatvorenom.

Gradske vlasti Frankfurta su takođe saopštile da uvode policijski čas, od 22.00 do 6.00 počev od petka. Konzumiranje alkohola na javnim mjesta biće zabranjeno.

Na pijacama i velikim prometnim ulicama biće obavezno nošenje maske.

Njemačka nije uvodila opšti karantin stanovništva kao njene susjedne zemlje, a poslednjih dana bilježi porast oboljelih koji je na dnevnom nivou između 2.000 i 2.500.

Od početka epidemije koronavirusa u toj zemlji je umrlo 9.546 osoba.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.