OO DPS Bar: Nadležni da reaguju i spriječe zloupotrebu djece u vjerske i nacionalističke svrhe
DPS Bar

OO DPS Bar: Nadležni da reaguju i spriječe zloupotrebu djece u vjerske i nacionalističke svrhe

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (OO DPS) u Baru, reagovao je na dolazak djece petog razreda na moleban u Hramu Svetog Jovana Vladimira u tom gradu poručivši da je učiteljica Višnjić prešla crvenu liniju izloživši djecu opasnosti od širenja pandemije.

"Današnje informacije, koje ukazuju na to da učiteljica iz OŠ “Jugoslavija”, Rada Višnjić poziva đake petog razreda osnovne škole na moleban u Hramu Sv. Jovana Vladimira predstavljaju razlog za zabrinutost zbog flagrantne zloupotrebe djece u vjerske i političke svrhe", navodi se u saopštenju DPS.

Pozvali su nadležne državne organe da se pozabave ovim slučajem, budući da je "gospođa Višnjić i ranije na sličan način najgrublje zloupotrebljavala funkciju koju obavlja".

"Nažalost možemo konstatovati da u agresivnom naletu svetosavskog nacionalizma kojem prisustvujemo u prethodnim mjesecima nijesu pošteđena ni djeca te se nadamo da je ovo kap koja je prelila čašu i koja će izazvati reakciju čitavog društva - medija, civilnog sektora, ombudsmana i ostalih koji su dužni da se neselektivno bore za dosljedno poštovanje ljudskih prava", poručili su iz DPS-a.

Dodali su da uprkos pokušajima koje provodi Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori, Bar je bio i ostaće grad multikonfesionalnog sklada te da taj sklad neće biti narušen ni ovim djelovanjima SPC kojima prisustvujemo u prethodnim mjesecima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.