Novović: Krivokapić za početak da izuči nadležnosti
Radule Novović, Foto: DPS

Novović: Krivokapić za početak da izuči nadležnosti

Izjave Zdravka Krivokapića ukazuju da postoji ozbiljan problem u njegovoj percepciji vlasti, i sopstvene uloge u njoj ali i ustavnih ovlašćenja koje ima predsjednik države, saopštio je Radule Novović iz Demokratske partije socijalista (DPS).

"Najprije, Predsjednik Crne Gore postupa u skladu sa Ustavom, najvišim pravnim aktom, koji propisuje kad, kako i na koji način se daje mandat za formiranje vlade. Zato Krivokapićeva fraza o “gospodaru koji treba da se smiluje svom narodu”, čak i ako je posljedica nestrpljenja da postane mandatar, pokazuje njegovo nepoznavanje procedure i zabrinjavajuću tendenciju da priča o stvarima o kojima ništa ne zna", istakao je Novović.

Dodao je da u tom istom duhu "neznanja i nekompetentnosti, Krivokapić spominje neko vraćanje države “onima od kojih je oteta”, poručivši mu da se ponaša kao da zaboravlja da je trideset godina na višestranačkim izborima, DPS većinskom voljom građana pobjeđivao i da su te rezultate verifikovale međunarodne organizacije koje su nadgledale regularnost izbora.

Naglasio je da niko nikom ništa nije “otimao”, već su građani većinom a na osnovu programa i političkih ponuda, na izborima decenijama birali DPS.

"Podsjećamo Krivokapića da je stavljanjem potpisa na trilateralni sporazum, kojim su uvažene najvažnije tekovine i vrijednosti politike DPS - multietnički sklad, članstvo u NATO savjetu, evropski put Crne Gore -  formalno pokazao da ih cijeni i obavezao se da će ih čuvati i braniti. Nadamo se da to nije uradio samo da bi dobio mandat, pa sada, u svom konfuznom obraćanju u kojem piše o DPS-u, a u stvari se uvijeno i alegorijski obraća DF-u, spominje neke tekovine koje treba poraziti?!", ističe Novović.

Član DPS-a pojašnjava da uzimajući u obzir kontekst Krivokapićevog obraćanja, "i činjenicu da ništa drugo nijesmo od njega ni čuli, ni vidjeli, sem odlazaka na političke brifinge u manastire, bavljenje DPS-om i nekoliko antologijskih besmislica koje je izrekao u ovih mjesec dana, stiče se utisak da ni on a ni njegova parlamentarna većina zapravo pojma nemaju šta će i kako će sa mandatom građana koji su dobili".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.