Tači: Nastavak dijaloga između Srbije i Kosova neophodan, druge alternative nema
Hašim Tači

"Mi smo potrebni EU i EU je potrebna nama"

Tači: Nastavak dijaloga između Srbije i Kosova neophodan, druge alternative nema

Predsjednik Kosova Hašim Tači zatražio je danas da se proces dijaloga sa Srbijom nastavi, jer prema njegovim riječima, dijalog nema alternativu.

U objavi na Tviteru, Tači je naveo da je razgovarao sa specijalnim izaslanikom Evropske unije za dijalog Miroslavom Lajčakom i izrazio podršku procesu.

"Dijalog nema alternativu. Kosovo i Srbija moraju postići konačni sporazum. Mi smo potrebni Evropskoj uniji i EU je potrebna nama. Moramo da djelujemo", napisao je Tači, prenosi Beta.

Kosovo i Srbija trebalo je da se sastanu u Briselu 28. septembra, ali je sastanak odložen na neodređeno vrijeme.

Dok Srbija traži da tema razgovora bude Zajednica srpskih opština, kosovska strana ističe da se to pitanje ne može ponovo otvoriti jer je ono okončano sporazumima iz 2013. i 2015. godine.

Premijer Kosova Avdulah Hoti je prije nekoliko dana ponovio da nema otvaranja teme o ZSO u dijalogu, da je stvaranje ZSO međunarodna obaveza Kosova i da će ona biti formirana u skladu s odlukom Ustavnog suda Kosova iz decembra 2015. godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.