Ombudsman: Našem sportu potrebna podrška u podizanju kvaliteta a ne huliganski ispadi
Foto: Ombudsman

Zatražio adekvatno sankcionisanje vinovnika

Ombudsman: Našem sportu potrebna podrška u podizanju kvaliteta a ne huliganski ispadi

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda osudio je huliganski ispad, provokacije i prijetnje na vjerskoj i nacionalnoj osnovi, na fudbalskoj utakmici u Beranama i zatražio adekvatno sankcionisanje vinovnika.

Podsjeća se da su u proteklom periodu bili često u prilici da reaguju povodom izliva mržnje, netolerancije i diskriminacije u javnom prostoru Crne Gore.

“Očekujući adekvatno sankcionisanje vinovnika, pozivamo na nultu toleranciju ovakvih pojava, a ljubitelje sporta da političke i druge stavove ne koriste za kompromitaciju i ugrožavanje sportskih takmičenja”, navodi se u reagovanju.

Ombudsman podsjeća da na to to obavezuju i standardi Savjeta Evrope, koji proizilaze iz Preporuke Evropske komisije za borbu protiv rasizma i netolerancije (ECRI) o opštoj politici o borbi protiv rasizma i rasne diskriminacije u oblasti sporta i protiv govora mržnje.

“Našem sportu potrebna je snažna podrška u podizanju kvaliteta, kao i promocija dobrih rezultata i aktivnosti, čemu definitivno ne doprinose huliganski i necivilizacijski ispadi navedenog tipa”, navodi Zaštitnik.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.