Manila

Zbog koronavirusa prskali svetom vodicom ljubimce (FOTO)

Filipinski vlasnici životinja koji strahuju da bi se koronavirusom mogli zaraziti i njihovi ljubimci, u nedjelju su ih, povodom Svjetskog dana životinja i praznika svetog Franje Asiškog blagoslovili u drive-through ceremoniji koju je organizovao sveštenik lokalne katoličke crkve.

U Manili je katolički sveštenik sa sigurne udaljenosti prskao svetom vodom mačke, pse, ptice i ostale kućne ljubimce koji su se dovezli u automobilima sa svojim vlasnicima,prenosi N1.

Broj novozaraženih koronavirusom na Filipinima je u porastu. Do danas su ukupno zabilježena 322.497 slučaja infekcije, što je najviše u jugoistočnoj Aziji.

Organizatori i učesnici blagoslova istakli su da se tokom ovogodišnjeg neuobičajenog načina blagoslova kućnih ljubimaca na Svjetski dan životinja, vodilo računa o fizičkoj distanci.

"Moramo se prilagoditi novonastaloj situaciji, a pandemija nas ne bi smjela spriječiti u tome da vodimo brigu o svojim dlakavim ljubimcima", rekao je Riči Paskal, jedan od organizatora događaja.

Vlasnica psa Arlin Pedron blagoslov svojeg ljubimca smatra vrlo važnim jer ga smatra članom porodice.

"Želimo i da njegovo zdravstveno stanje i dalje bude odlično", rekla je Pedron, stpljivo čekajući na red za blagoslov sa svojim dvogodišnjim zlatnim retriverom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.