Knežević: Neistina da će DF podržati manjinsku vladu
Milan Knežević

Knežević: Neistina da će DF podržati manjinsku vladu

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević rekao je da je neistina da je taj politički savez spreman da podrži manjinsku vladu.

Knežević je, gostujući na TV Prva, rekao da je za sada jedino Građanski pokret URA protiv povlačenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, a da su svi ostali politički subjeti spremni da učestvuju u izglasavanju suspenzije tog zakona.

Knežević je objasnio da bi DF, ako bi pristao da podrži manjinsku vladu, izigrao povjerenje 135 hiljada građana koji su glasali za njega i prihvatio da Srbi ne mogu da uđu u vladu.

"Tako da bi se opet našli u vremenu Demokratske partije socijalista i stigmatizacije Srba", kazao je Knežević, prenosi Tanjug.

On je rekao da je u posljednje vrijeme vođena medijska kampanja da Srbi treba da naprave određenu filtraciju i da se, kako je naveo, raspiše konkurs i tender za podobne i nepodobne Srbe.

Prema njegovoj ocjeni, cilj tih spekulacija je pritisak na DF i njegovu namjeru da insistira na povlačenju, odnosno stavljanju van snage Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

"Nevjerovatno je da neko očekuje da koalicija koja je osvojila 33 odsto glasova odustane od svojih programskih principa i onoga od čega se zalagala u kampanji da bi se stvorio neki narativ manjinsko ekpertske vlade i da bi bukvalno ostalo sve isto", dodao je Knežević.

On je naglasio da neko pokušava da izigra izbornu volju, odnosno srpski narod na način da DF daje neku manjinsku podršku.

Knežević je istakao da je svaki pokušaj da se priča o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti izmjesti u buduće vrijeme - izigravanje izborne volje građana.

"Taj Zakon je napravio jedinstvo u našem narodu, probudio nas kao narod i građani očekuju da bude povučen. To je logičan potez koji može da povuče parlamentarna većina i dok nije formirana vlada", naveo je Knežević.

Govoreći o tome da je jedino partija Dritana Abazovića protiv povlačenja tog zakona, Knežević je rekao da je to novi problem, jer je suspenzija tog zakona bio jedan od temeljnih programskih principa koalicije "Za budućnost Crne Gore".

"To je i pitanje za Srpsku pravoslavnu crkvu i moraćemo da se suočimo sa tim izazovom", rekao je Knežević.

On je poručio da neće dozvoliti eliminatorske uslove za personalna rješenja i da niko od njih ne insistira na ministarskoj funkciji.

"Ali ne možemo da prihvatimo da Srbi u Crnoj Gori ne mogu da pokrivaju resore unutrašnjih poslova, odbrane, pravde, Agenciju za nacionalnu bezbjednost, jer je navodno neko uplašen za državotvorne interese Crne Gore ako Srbi budu pokrili te resore", istakao je Knežević.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.