Polaganje prijemnih ispita za master studije u ponedjeljak i utorak
UCG

Na Mašinskom fakultetu UCG

Polaganje prijemnih ispita za master studije u ponedjeljak i utorak

Polaganje prijemnih ispita za upis na budžetske master studije realizovaće se na Mašinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore (UCG) u ponedjeljak i utorak i trajaće 70 minuta, najavio je prodekan za nastavu Uroš Karadžić.

On je kazao da će prijemni ispiti na studijskim programima Drumski saobraćaj, Mehatronika i Energetska efikasnost da budu organizivani u ponedjeljak, u sali A211 u deset sati, dok će se na studijskim programima Mašinstvo i Kvalitet i standardizacija organizovati u utorak, u sali A211 u 11 sati.

Karadžić je rekao da će prijemni ispiti sadržati deset zadataka/pitanja, od kojih su najmanje tri sa ponuđenim odgovorima.

"Studenti moraju znati da će zadaci/pitanja biti iz predmeta koji su bitni za oblast iz koje se realizuje prijemni ispit", naveo je Karadžić i dodao da izborna komisija vrši izbor predmeta iz kojih su formulisana pitanja i zadaci za prijemni ispit.

On je objasnio da predmetni nastavnici, na pisani zahtjev ispitne komisije, formulišu zadatak/pitanje i dostavljaju ga komisiji u definisanom roku.

"Kandidati na prijemnom ispitu, sprovedenom i bodovanom od strane ispitne komisije, od maksimalnih 50 poena, moraju da osvoje minimum 40 odsto, odnosno 20 poena da bi se kvalifikovali za rang listu upisanih", kazao je Karadžić.

On je dodao da ocjene sa prijemnog ispita potpisuju svi članovi ispitne komisije.

"Uz zadatak/pitanje dostavljaju i rješenje istog. Prilikom formulisanja zadatka/pitanja, predmetni nastavnici vode računa da studenti za rješavanje jednog zadatka/pitanja imaju na raspolaganju od sedam do osam minuta", rekao je Karadžić.

On je pojasnio da Ispitna komisija, nakon objedinjavanja svih zadataka/pitanja, formira bodovnu listu dodjeljujući svakom zadatku/pitanju određeni broj poena.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.