Nadal: Daleko teže je smisliti strategiju protiv Đokovića nego protiv Federera
Rafael i Toni Nadal, Foto: Getty images

Ujak slavnog tenisera kazao da Novak ne poklanja ništa

Nadal: Daleko teže je smisliti strategiju protiv Đokovića nego protiv Federera

Ujak i dugogodišnji trener Rafaela Nadala, Toni govorio je o pripremi mečeva protiv Rodžera Federera i Novaka Đokovića, dvojice najvećih rivala njegovog nećaka.

“Nije tajna da je za mene uvjek bilo daleko teže da osmislim strategiju protiv Đokovića nego protiv Federera. Sa Rodžerom se znalo. Konstantan napad na bekhend. Što bi meč više odmicao, šanse za pobjedu su rasle”, istakao je Nadal.

Međutim, sa Srbinom koji ima pozitivan skor protiv Španca i vodi 29:26, nikada nije bilo lako.

“Uvjek smo bili u dilemi šta da uradimo. Suština je da morate mnogo da rizikujete, jer on vam ništa ne poklanja".

Nadal se prisjetio i finala US opena 2013. kada je Nadal u finalu bio bolji od Đokovića. Bila je to ujedno i posljednja pobjeda Španca na tvrdoj podlozi u međusobnim duelima.

“Savjetovao sam ga da proba da plasira što više dubokih lopti u centralni dio terena. Preporučio sam i da se ne kreće previše, jer će u tom slučaju Đoković gađati linije. Kada smo završili sastanak rekao sam Karlosu Kosti, koji je sjedio pored mene “Sada treba da odemo u crkvu da se pomolimo”, u dahu je ispričao Toni Nadal.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.