Opština Berane nastavila asfaltiranje seoskih puteva, radove obišao Šćekić
Foto: Opština Berane

Opština Berane nastavila asfaltiranje seoskih puteva, radove obišao Šćekić

Završeno je asfaltiranje puta u mjesnoj zajednici Dapsiće u dužini od 640 metara, a u toku je asfaltiranje puta u MZ Petnjik dužine 400 metara. Kako je planirano, radovi će biti okončani do sjutra. Zaključno sa subotom biće završeno asfaltiranje još dva putna pravca na Polici, tako da će ove nedelje biti asfaltirano ukupno 2250 metara, navodi se u saopštenju Opštine Berane.

Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić, koji je sa saradnicima obišao radove u Petnjiku danas, saopštio je da je lokalna uprava i ove godine u saradnji sa Međunarodnim fondom za razvoj poljoprivrede (IFAD), nastavila sa ulaganjem značajnih sredstava u razvoj ruralne infrastrukture u našoj opštini.

"Ukupna dužina puteva koje Opština Berane asfaltira na seoskom području, u okviru projekta IFAD, je preko pet kilometara. Na taj način, doprinijećemo daljem razvoju poljoprivrede i unapređenju kvaliteta života u Beranama”, kazao je Šćekić.

radovi1

Foto: Opština Berane

Projekt menadžer Milutin Mićović podsjetio je da IFAD u projektima učestvuje sa 75 odsto sredstava, dok preostalih 25 odsto obezbjeđuje Opština Berane i najavio nove radove.

“Zaključno sa subotom, završićemo asfaltiranje još dva putna pravca i to u MZ Polica - selo Zagrađe, tako da će ove nedelje biti asfaltirano 2250 metara", rekao je Mićović.

Podsjetimo, zahvaljujući IFAD projektu, Opštini Berane je odobreno osam aplikacija od čega je već završeno asfaltiranje puteva u Zagorju i Dapsićima.

Osim gore pomenuta dva putna pravca u selu Zagrađe koji će biti asfaltirani do subote, slijedi asfaltiranje puteva u selu Štitari dužine 500 i 540 metara u selu Bubanje. Biće završen i vodovod u selu Petnjik.

Lokalna uprava na kraju je pozvala građane da budu dio ambijenta unapređenja i razvoja opštine Berane, tako što će čuvati svoju okolinu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.