Bore se samo gomilaju ako spavate ovako!
Ilustracija

Promijenite položaj za ljepotu

Bore se samo gomilaju ako spavate ovako!

Iako se spavanje čini kao bezazlena aktivnost, koja nam donosi samo dobro, istina je zapravo malo drugačija.

Možemo koristiti najbolje kozmetičke proizvode i slijediti savjete i preporuke za njegu lica, ali sav trud lako padne u vodu, ukoliko ne zauzmemo dobar položaj. Starenje je prirodan proces kome se ne treba opirati, ali je dobro učiniti sve što je do nas, da ne nastupi prije vremena.

Ukoliko spavate okrenuti na stomak ili stranu, nemamo lijepe vijesti za vas. Naime, na taj način podstičete stvaranje sitnih i primetnih bora. Prema riječima stručnjaka, bore od spavanja zaista postoje i mogu biti trajne. Naravno, ovdje govorimo o navici, ne o pojedinačnom slučaju kada ste slučajno ili za promjenu zaspali u nekom od ova dva položaja. Stoga, sledeći put razmislite da li vam je važniji komfor ili ljepota.

Znamo da nije lako promijeniti ustaljeno ponašanje, ali ako ste se prepoznali u prethodnim redovima, znate šta vam je činiti. Najbolje je da spavate na leđima, što može i te kako uticati na izgled kože. Pored toga, ono povoljno utiče na sama leđa, ali i smanjuje neugodan bol u koljenu.

Sa druge strane, treba sagledati i zdravlje u cjelini, odnosno prihvatiti činjenicu da je nekada preporučen položaj nemoguć. To se odnosi na osobe koje pate od bola u vratu, gorušice ili apneje, kojima se savjetuje da spavaju na stomaku ili okrenuti na stranu. Sve u svemu, nije naodmet pročitati savjet, ali na kraju, svako mora da odluči šta je najbolje za njega i prati potrebe svog organizma.

City magazin

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.