Danilović: Zakon o slobodi vjeroispovjesti je mrtav, što prije formirati Vladu
Goran Danilović

"Ne smijemo dozvoliti da u novu godinu uđemo sa matematikom DPS-a"

Danilović: Zakon o slobodi vjeroispovjesti je mrtav, što prije formirati Vladu

Ujedinjena Crna Gora je potpuno uvjerena da oko "mrtvog zakona" (Zakona o slobodi vjeroispovijesti) ne treba unositi nemir u društvo koje je tek počelo slobodnije da živi. Nikakvi strahovi da će već na početku to biti razlog velikih nesporazuma među tri koalicije ne smiju se podgrijavati. Zakon je poražen, a ako iko pokuša da ga oživi doživjeće njegovu sudbinu - kazao je predsjednik te političke stranke Goran Danilović.

Danilović navodi da je način na koji će ga izbaciti iz pravnog života i učiniti nevažećim stvar dogovora nove vladajuće većine i eparhija SPC u Crnoj Gori jer je njegova jedina svrha bila da razori biće upravo Crkve i izazove trajne vjerske i etničke sukobe.

"Do juče svemoćni DPS upravo je na tom Zakonu polomio zube i po prvi put u tri decenije otišao u opoziciju”, navodi Danilović.

UCG je, kako kaže Danilović, potpuno uvjerena da oko "mrtvog zakona" ne treba unositi nemir u društvo koje je tek počelo slobodnije da živi.

Danilović pojašnjava da strahovi da će već na početku to biti razlog velikih nesporazuma među tri koalicije ne smiju se podgrijavati.

"Zakon je poražen, a ako iko pokuša da ga oživi doživjeće njegovu sudbinu", izričit je predsjednik UCG-a.

Podsjetio je da su članice sve tri vladajuće koalicije u predizbornoj kampanji odbacile su DPS-ov Zakon o slobodi vjeroispovijesti i da kako kaže svađalačka zaostavština DPS-a mora biti pobrisana u svim sferama pa i u ovoj.

UCG, kako ističe, očekuje od svojih koalicionih partnera da se sistemski posvete novoj, državničkoj ulozi.

“Naša javna molba kolegama je da u najkraćim rokovima formiramo Vladu kako bi novi ministri mogli ponovo da pregovaraju budžetske pozicije i kako nam se ne bi desilo da u novu budžetsku godinu uđemo sa matematikom DPS-a. Naša molba strukovnim udruženjima i sindikatima je da sačekaju novu Vladu i pregovaraju tada o svojim opravdanim zahtjevima. Valjda je svima jasno da namjera odlazeće strukture nije da pomogne bilo kome nego da nanese štetu koju ćemo potom svi zajedno ispaštati. Budžet je svih nas, a DPS i SD sada ne troše i ne rasipaju svoj nego naš novac”, zaključio je Danilović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.