Elžbjeta Vitek

Predsjednica Sejma Republike Poljske čestitala predsjedniku Bečiću

"Za Crnu Goru je veoma važno da Poljska, kao članica V4, razumije šta su potrebe zemalja Zapadnog Balkana"

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić primio je čestitku koju mu je uputila predsjednica Sejma Republike Poljske Elžbjeta Vitek.

Vitek je Bečiću poželjela mnogo uspjeha i satisfakcije u vršenju časne i odgovorne funkcije i svako dobro u privatnom životu. 

"Vaša dosadašnja profesionalna karijera i političko iskustvo će sa sigurnošću biti adut u vođenju poslova najvišeg predstavničkog doma u zemlji. Uvjerena sam, da će dobra saradnja među našim parlamentima, doprinijeti bogaćenju i inteziviranju kontakata koji povezuju Republiku Poljsku i Crnu Gori i na drugim nivoima. Gospodine predsjedniče, primite izraze mog najvećeg uvažavanja", navela je Vitek u čestitki.

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić zahvalio je predsjednici Sejma Republike Poljske Elžbjeti Vitek na čestitki i istakao da odnose Crne Gore i Republike Poljske od obnove crnogorske nezavisnosti karakterišu frekventni kontakti na najvišem političkom nivou, interes za jačanje ekonomske saradnje, kao i dinamična saradnja u oblastima energetike, kulture, nauke, obrazovanja, odbrane i turizma.

Takođe,  Bečić je u odgovoru predsjednici Vitek, zahvalio na proaktivnom stavu Poljske kada je u pitanju proces integrisanja Crne Gore u evropske i evroatlantske strukture kroz kontinuiranu političku i ekspertsku pomoć, kao i podršku kroz format Višegradske grupe, koja je od svog nastanka bila sinonim za uspješan model regionalne saradnje. Za Crnu Goru je veoma važno da Poljska, kao članica V4, razumije šta su potrebe zemalja Zapadnog Balkana u aktuelnom političkom trenutku.

"Uvažena ekselencijo Vitek, izražavam nadu da će Poljska kao aktivan podržavalac Crne Gore u pogledu njenog daljeg razvoja i prosperiteta, nastaviti sa pružanjem sveukupne podrške u procesu ispunjavanja uslova za uspješnu realizaciju strateškog cilja - članstva u EU", navodi se, između ostalog, u odgovoru predsjednika Skupštine Crne Gore upućenom predsjednici Sejma Republike Poljske.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.