Inspektor uzimao mito od bezbjednosno interesantne osobe: Prijava protiv Ivana Cvijovića
Ilustracija

Opstruirao rad kolega

Inspektor uzimao mito od bezbjednosno interesantne osobe: Prijava protiv Ivana Cvijovića

Protiv inspektora Sektora za borbu protiv droge Ivana Cvijovića pokrenuta je istraga zbog sumnje da je počinio krivično djelo primanje mita.

Kako Pobjeda saznaje, Cvijovića terete da je od bezbjednosno interesantne osobe, koja se nalazi pod istragom, pokušao da uzme novac, obećavši mu da će mu pomoći u slučaju koji je pokrenut protiv njega. Sumnja se i da je odavao službene informacije i na taj način opstruirao rad kolega. Zbog saradnje sa članovima kriminalnih grupa uhapšen je pomoćnik komandira kotorske policije Zlatko Samardžić u septembru 2016. godine.

On se tereti da je odavao službene informacije članovima kavačkog klana. Osim Samardžića uhapšeno je više osoba, među kojima je i Slobodan Kašćelan, koji slovi za jednog od vođa ove kriminalne grupe. Jedan od optuženih u ovom slučaju je ispričao uloge članova ove kriminalne grupe. Osim ovih slučajeva, policija je nedavno procesuirala i službenika UIKS-a Ivana Brnovića, koji je duže vrijeme prenosio informacije za osobe iz kavačke grupe. On se tereti za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije. Brnović je ponudio jemstvo od 174.000 eura i čeka odluku suda o ukidanju pritvora.

Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.