Produžen pritvor Markoviću i Šukoviću
Apelacioni sud Crne Gore

Osumnjičeni za ubistvo Klikovca

Produžen pritvor Markoviću i Šukoviću

Apelacioni sud produžio je pritvor za još dva mjeseca Milošu Markoviću i Marku Šukoviću osumnjičenima za ubistvo Saše Klikovca 18. jula ispred porodičnog restorana ,,Kod Crnogorca“ u Zeti.

Marković i Šuković se terete da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

U obrazloženju odluke o produženju pritvora se navodi da su Marković i Šuković osnovano sumnjivi da su počinili krivična djela koja im se narebom o sprovođenju istrage stavljaju na teret, prenosi Pobjeda.

"Osnovana sumnja proizilazi iz za sada prikupljenih dokaza sadržanih u spisima predmeta, a naročito iz zapisnika o uviđaju, video zapisa sa nadzornih kamera o kretanju vozila koje su okrivljeni M. M. i saokrivljeni M. Š. koristili prilikom, kako se sumnja, ubistva S. K. Takođe, osnovana sumnja proizilazi i iz izvještaja DNK vještačenja kojim je utvrđeno da su u vozilu nađeni tragovi barutnih čestica i bioloških tragova M.M. i M.Š. ", obrazloženo je iz Apelacioniog suda.

Kako je pojašnjeno, osnovana sumnja da su počinili krivična djela, utvrđuje se i iz iskaza Šukovića koji je detaljno opisao postupak pripreme krivičnog djela teško ubistvo.

Marković je uhapšen 27. jula u kućici na Adi Bojani u Ulcinju na osnovu operativnih saznanja inspektora. Tada je zatečen sa pištoljem i metkom u cijevi.

Kod njega je nađena i torbica sa većom količinom novca.

Marković je, kako je Pobjeda pisala, planirao da pobjegne u Albaniju, zbog čega se i krio u kućici na Adi Bojani.

Njega su kasno u noć iznenadili inspektori i priveli u podgorički Centar bezbjednosti, gdje je saslušan, a kasnije i sproveden u Istražni zatvor.

Osim njega, za ovaj zločin tereti se i Marko Šuković, koji je, kako policija sumnja, vozio „golf“ iz kojeg je Marković pucao.

Za učešće u ubistvu Klikovca nedavno je uhapšen i Ivan Milačić i on se od avgusta nalazi u pritvoru.

Na čelu kriminalne organizacije koja stoji iza ubistva Klikovca, bio je nedavno ubijeni Baranin Alan Kožar.

Ubijeni Klikovac, prema evidenciji policije, bio je blizak kavačkom klanu.

U njega je pucano iz vozila u pokretu, pogođen je sa više hitaca iz ,,heklera“ u stomak i grudi.

Osumnjičeni su jedno vrijeme pratili žrtvu, što su potvrdili i svjedoci koji su primijetili crveni „golf“ u blizini kuće Klikovca.

Istražitelji su na Radovču u okolini Podgorice, pronašli automobil za koji se sumnja da su ga za izvršenje zločina koristili Marković i Šuković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.