Porast broja novozaraženih u Francuskoj: Za dan oboljelo preko 12 hiljada ljudi
Foto: AP

Porast broja novozaraženih u Francuskoj: Za dan oboljelo preko 12 hiljada ljudi

Francuske zdravstvene vlasti objavile su da je u protekla 24 sata od koronavirusa oboljelo 12.845 osoba.

U nedjelju je registrovan 8.051 slučaj infekcije, dvostruko više nego u subotu kada je evidentirano 4.070 oboljelih od kovid-19, prenosi Rojters.

Do sada je ukupno potvrđeno 563.535 slučajeva virusa, čime je Francuska na drugom mjestu po obolijevanju u zapadnoj Evropi.

Krajem avgusta bilo je 281.025 oboljelih, a ovo povećanje u broju registrovanih slučajeva se opravdava i masovnijim testiranjem građana.

Broj umrlih od kovida je porastao na 63, što je niže od sedmodnevnog prosjeka od 71 smrtnog slučaja, pa je ukupan broj umrlih od početka epidemije 31.956.

U prosjeku 44 osoba je svaki dan umrlo od kovid-19 u septembru, dok je u maju prosjek bio 143, a svega 12 dnevno u avgustu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.