U Skoplju rođena beba pozitivna na kovid
Ilustracija

"Transmisija zaraze sa majke na bebu"

U Skoplju rođena beba pozitivna na kovid

Beba rođena na Ginekološko-akušerskoj klinici u Skoplju je pozitivna na koronavirus, prenijela je Televizija Telma, pozivajući se na izvore u toj bolnici.

Kako se se na navodi na sajtu te televizije (telma.com.mk), ni majka ni beba nemaju simptome kovida, a novorođenče pozitivno na kovid je izolovano u posebnu prostoriju.

Na ginekološkoj klinici ostavljaju prostor za sumnju budući da to bi bio prvi slučaj vertikalne transmisije sa majke na bebu, što do sada nije dokazano da postoji.

Ministar zdravlja Sjeverne Makedonije Venko Filipče je, prema Televiziji Kanal 5, potvrdio tu informaciju, ali je rekao da će biti napravljen još jedan test da bi se potvrdile sumnje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.