Ministarstvo odbrane Njemačke doniralo 50.000 maski
Foto: Ministarstvo odbrane

Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore

Ministarstvo odbrane Njemačke doniralo 50.000 maski

Ministarstvo odbrane Njemačke doniralo je Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore 50 000 zaštitnih maski. Povodom zvanične primopredaje u Ministarstvu odbrane boravili su izaslanik odbrane SR Njemačke, potpukovnik Tomas Beker i zamjenik ambasadora SR Njemačke u Crnoj Gori, Kristofer Brojning koji su se sastali sa generalnim direktorom Direktorata za politiku i planiranje odbrane, general majorom Rajkom Pešićem.

Pešić se zahvalio na donaciji MO SR Njemačke i naglasio da je ovo još jedan dokaz spremnosti Njemačke da pruži podršku Crnoj Gori, kako na polju odbrane, tako i u drugim oblastima.

On je naglasio da je ta zemlja  svih ovih godina bila partner i saveznik Crnoj Gori, pružajući podršku, kako na našem putu ka punopravnom članstvu u NATO, tako i u procesu integracije, posebno u oblastima edukacije kadra, zajedničkog učešća u misijama ISAF i  Resolute Support u Avganistanu, te sveobuhvatnom procesu modernizacije VCG. 

Pešic je kazao da se saradnja između dva ministarstva do sada odvijala kroz uspješnu realizaciju godišnjih bilateralnih planova i istakao da se posebno vrednuju stečena iskustva i znanja iz značajnog broja realizovanih aktivnosti u proteklom periodu.

Brojning je naglasio dobre i prijateljske odnose dvije zemlje i poručio da Crna Gora može računati na dalju podršku Njemačke na polju odbrane.

On je istakao razvijenu i dugogodišnju saradnju dvije države na različitim poljima od obostranog značaja, te u tom kontekstu dodao činjenicu da Njemačka ostaje posvećena i pružanju dalje pomoći Crnoj Gori na njenom putu integracije u Evropsku uniju.

Potpukovnik Beker je ukazao na doprinos Ministarstva odbrane Crne Gore jačanju već odlične odbrambene saradnje dvije zemlje i iskazao nadu da će se uprkos trenutnoj situaciji aktuelne pandemije virusa korona steći uslovi za realizaciju predviđenih aktivnosti planom bilateralne saradnje, kao i njihovo dalje intenziviranje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.