Aleksa Bečić

Bečić odgovorio Paciju

"Crna Gora zainteresovana za jačanje odnosa sa svim državama Mediterana, samo kroz multilaterizam postajemo snažniji"

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić primio je čestitku povodom izbora za predsjednika Skupštine Crne Gore od strane generalnog sekretara Parlamentarne skupštine Mediterana (PAM), Serđa Piacija (Sergio Piazzi), koji je između ostalog izrazio očekivanje da će angažman najvažnijeg zakonodavnog tijela u državi opet biti dinamičan i koristan u okviru ove jedinstvene političke međunarodne organizacije.

Bečić je u svom odgovoru naglasio da Crna Gora kao jedan od osnivača Parlamentarne skupštine Mediterana, kako tada tako i danas u kompleksnom vremenu u kojem živimo, podstiče parlamentarnu diplomatiju kao veoma korisno sredstvo podrške međunarodnom dijalogu.

Uz zahvalnost na iskrenim željama generalnog sekretara PAM, Piacija, Bečić je naglasio da je Crna Gora zainteresovana za razvoj sveukupne saradnje sa državama Mediterana, o čemu svjedoči kontinuirano snaženje bilateralnih odnosa sa zemalja u regionu. U prilog jačanja dobrosusjedskih odnosa govori i veliki broj posjeta na najvišem nivou u proteklom periodu kao i članstvo u mnogim regionalnim inicijativama i međunarodnim organizacijama.

Bečić je, takođe, izrazio uvjerenje da aktivnim djelovanjem, upravo kroz multilateralizam, možemo značajno doprinijeti procesu iznalaženja odgovora na sve izazove savremenog svijeta i regiona kojeg dijelimo, posebno kada je riječ o unapređenju saradnje u širem regionu Mediterana, u okviru  pitanja koja se tiču bezbjednosti, ljudskih prava, klimatskih promjena, migracija i drugih važnih tema od zajedničkog interesa.

"Strateške ciljeve Crne Gore, nije moguće ostvariti bez aktivne uloge u regionalnoj saradnji i promišljanja vanjske politike u regionalnom kontekstu kroz njegovanje kulture mira i uspostavljanje dugoročne stabilnosti i prosperiteta svih država u okruženju. Crna Gora je postavila snažne temelje i permanentno dograđuje dobrosusjedsku saradnju kao konstruktivni doprinos regionalnoj stabilnosti”, navodi se u odgovoru Bečića.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.