Podignuta optužnica zbog pogibije tri mladića u udesu u NK
Sa mjesta nesreće

Podignuta optužnica zbog pogibije tri mladića u udesu u NK

Protiv Zorana Koprivice Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću podiglo je optužnicu zbog krivičnog djela teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Naime, Koprivica je učesnik saobraćajne nesreće u kojoj su 18. jula ove godine u prigradskom naselju Brlja kod Nikšića stradali Andrija Vicković (19) i Danilo Delibašić (18), dok je Danilov brat od strica Nikola zadobio teške povrede kojima je podlegao 30. jula u Kliničkom centru Crne Gore.

Trojica mladića u tragičnom momentu nalazila su se u “opelu korsi” registarskih oznaka (CTAL277), koji se kretao iz Nikšića prema Podgorici.

Kod benzinske pumpe “Pigo Petrol” u naselju Brlja, “opel” kojim je upravljao Vicković udario je u šleper (NK-CT936) za čijim upravljačem je bio Koprivica.

Kako su tom prilikom saopštili iz policije, udes se dogodio kada je “opel” udario u zadnji kraj šlepera i od siline udarca se odbio pored puta.

U tom trenutku šleper se uključivao u saobraćaj sa pumpe.

Na licu mjesta stradali su Danilo Delibašić i Andrija Vicković, a Nikola je transportovan u KCCG.

Nakon nesreće, uviđaj je obavila osnovna državna tužiteljka Vjera Mićunović, sa pripadnicima nikšićke policije i vještakom saobraćajne struke Draganom Domazetovićem.

Zbog smrti dvojice mladića u Nikšiću je bio proglašen Dan žalosti.

Tokom prethodnih mjeseci na crnogorskim putevima evidentiran je povećani broj saobraćajnih nesreća u kojima je nastradalo više lica.

“Nažalost, čak troje nastradalih je tek napunilo 18 godina, dok je petoro u nezgodama zadobilo teške tjelesne povrede opasne po život, godišta između 2000. i 2003″, saopšteno je iz policije.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.