Hrvatska: Na koronu pozitivno još 213 osoba,preminulo 5 osoba
Ilustracija

Hrvatska: Na koronu pozitivno još 213 osoba,preminulo 5 osoba

U posljednja 24 časa zabilježeno je 213 novih slučajeva zaraze virusom korona, te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1.256, podaci su Nacionalnog štaba civilne zaštite.

Među njima je 288 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 23 pacijenta. Preminulo je pet osoba.

Od 25. februara, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 16.593 osobe zaražene  virusom korona, od kojih je 280 preminulo.

Ukupno se oporavilo 15.057 osoba, od toga 110 u posljednja 24 časa. U samoizolaciji je trenutno 8.155 osoba.

Do danas su ukupno testirane 307.084 osobe, od toga 6.592 u posljednja 24 časa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.