Slovačka uvodi vanredno stanje, veliki porast broja zaraženih na dnevnom nivou
Slovačka

Zbog pandemije koronavirusa

Slovačka uvodi vanredno stanje, veliki porast broja zaraženih na dnevnom nivou

Slovačka će ponovo uvesti vanredno stanje tokom ove nedjelje u borbi protiv epidemije korona virusa, izjavio je danas premijer Igor Matovič poslije ponovnog rasta broja zaraženih.

"Situacija je izuzetno ozbiljna i mislim da treba da donesemo temeljne i smjele odluke", rekao je Matovič poslije sastanka kriznog štaba.

Očekuje se da će vlada u srijedu uvesti vanredno stanje i to će biti drugi put od početka epidemije korona virusa, prenosi Beta.

Predloženo je da sva sportska, kulturna i vjerska dešavanja budu zabranjena od 1. oktobra. Odlazak na vjenčanja ili sahrane biće dozvoljen samo ako svi učesnici dokažu da su negativni na testu korona virusa.

Restorani, barovi i kafei bi radili do 22.00 dok osobe koje ne žive pod istim krovom moraju napolju da drže fizičko odstojanje od najmanje dva metra, i svi moraju da nose maske.

Slovačka sa 5,4 miliona stanovnika, ima 9.343 inficirane osobe od početka epidemije tokom koje su preminule 44 osobe.

Broj zaraženih na dnevnom nivou u petak je zabilježio do sada najveći broj - 552.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.