U Rusiji potvrđeno više od 8 hiljada novozaraženih koronavirusom
Ilustracija

Najviše na dnevnom nivou

U Rusiji potvrđeno više od 8 hiljada novozaraženih koronavirusom

Ruski zdravstveni zvaničnici su prijavili preko 8.000 novih slučajeva zaraze koronavirusom, prvi put od sredine juna.

Sa 8.135 novozaraženih, ukupan broj od početka epidemije u Rusiji sada je gotovo 1,16 miliona, što je četvrti najveći broj slučajeva na svijetu, prenosi Beta.

Skoro 27 odsto novih slučajeva, njih 2.217, registrovano je u Moskvi.

Broj novih slučajeva na dnevnom nivou počeo je ovog mjeseca naglo da raste u Rusiji, koja je ranije ukinula većinu mjera ograničenja.

Zvaničnici su više puta odbacili glasine o ponovnom ograničenju kretanja, rekavši da je rast očekivan na jesen i da je ruska zdravstvena infrastruktura za to pripremljena.

Rusija je prva zemlja na svijetu koja je prošlog mjeseca odobrila vakcinu protiv virusa. Ovaj potez izazvao je kritike stručnjaka širom svijeta, jer su uzorci testirani samo na nekoliko desetina ljudi, a potrebne su i dalje studije kako bi se utvrdila bezbjednost i efikasnost vakcine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.