Crna Gora ostvarila značajan napredak u vladavini prava
Tudik i Nuhodžić na sastanku

Sastanak Tudik i Nuhodžića

Crna Gora ostvarila značajan napredak u vladavini prava

Crna Gora je ostvarila značajan napredak u vladavini prava, ocijenila je ambasadorka Francuske Kristin Tudik u razgovoru sa ministrom unutrašnjih poslova Mevludinom Nuhodžićem.

Nuhodžić koji je primio Tudik u oproštajnu posjetu rekao je prijateljski odnosi između Crne Gore i Francuske podrazumijevaju i zajedničko djelovanje u suočavanju sa savremenim bezbjednosnim prijetnjama i izazovima.

Nuhodžić je, kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), zahvalio Tudik na doprinosu jačanju odnosa između dvije države, i dodatnom unapređenju policijske saradnje tokom njenog mandata u Crnoj Gori.

"Želim da Vam zahvalim na kontinuiranoj i konkretnoj podršci našem strateškom opredjeljenju za članstvo u Evropskoj uniji (EU), a posebno na ekspertskoj pomoći u okviru pregovaračkog poglavlja 24“, kazao je Nuhodžić.

On je rekao da očekuje da će se biti nastavljena intenzivna saradnja u borbi protiv organizovanog kriminala.

Nuhodžić je podsjetio i na kvalitetnu saradnju sa Ambasadom Francuske u Podgorici, tokom mjeseci borbe protiv pandemije kovida, čime je, kako je naveo, dodatno potvrđeno snažno partnerstvo između Crne Gore i Francuske.

Tudik je navela da je Crna Gora u prethodnom periodu ostvarila značajan napredak u vladavini prava.

Ona je ocijenila da je bilateralna saradnja sadržajna na svim poljima od zajedničkog interesa, i izrazila spremnost Francuske za dalju podršku snaženju kapaciteta MUP-a, kroz zajedničke projekte i aktivnosti, a posebno u kontekstu pregovaračkog procesa sa EU.

Sagovornici su razgovarali i o aktuelnim političkim procesima u Crnoj Gori nakon nedavno održanih parlamentarnih izbora.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.