Madrid proširuje mjere kako bi zaustavio širenje epidemije
ilustracija

Madrid proširuje mjere kako bi zaustavio širenje epidemije

Više od milion stanovnika u regionu Madrida može da napusti svoje četvrti samo iz određenih razloga, poput odlaska na posao, nakon što su ograničenja proširena na nova područja radi zaustavljanja epidemije, mada ih vlada smatra nedovoljnim.

Te mjere se odnose na 167.000 dodatnih osoba koje mogu da napuste svoj kvart samo iz određenih razloga kao što su odlazak na posao, kod ljekara ili vođenje djece u školu. Uz nasumičnu policijsku kontrolu, stanovnici, međutim, mogu da se slobodno kreću po svom kvartu.

Više od 850.000 osoba je obuhvaćeno novim mjerama, posebno u ugroženim četvrtima na jugu prijestonice, gdje je sve više protesta zbog novih mjera. 

Tim restrikcijama je sada obuhvaćeno gotovo 15 odsto stanovnika regiona koji ima 6,6 miliona ljudi. 

Ali centralna vlada, koja smatra da su mjere nedovoljne, nastoji da natjera region da uvede drastičnije mjere i zaprijetila je da će ih, u suprotnom, ona uvesti. 

U Španiji su regionalne vlasti nadležne za zdravstvena pitanja. Do sada je više od 700.000 zaraženih koronavirusom, a umrlih više od 31.000.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.