Bošnjačka stranka doprinijela tome da su Bošnjaci konstitutivan narod građanske Crne Gore
Bošnjačka stranka

Čestitka povodom međunarodnog dana Bošnjaka

Bošnjačka stranka doprinijela tome da su Bošnjaci konstitutivan narod građanske Crne Gore

Bošnjačka stranka uputila je čestitku povodom Međunarodnog dana Bošnjaka, koji se obilježava danas.

Ovo je jedan od najvećih nacionalnih praznika za Bošnjake u Crnoj Gori i svim državama u kojima oni žive.

"Bošnjački narod u Crnoj Gori dao je nesebičan doprinos ideji slobodne Crne Gore, na čijim temeljima je stvarana multietnička i multikulturalna Crna Gora. Pored svih izazova u prošlosti, Bošnjaci su na ovim prostorima uspjeli sačuvati svoj identitet, jezik, kulturu i tradiciju", navodi se u čestitki..

Istakli su da je Bošnjačka stranka kao legitiman predstavnik bošnjačkog naroda u Crnoj Gori, zajedno sa svojim partnerima, svojim djelovanjem dominantno doprinijela da su Bošnjaci danas konstitutivan narod, a da se bosanski jezik može koristiti kao jezik u službenoj upotrebi.

"Mi imamo obavezu da čuvamo našu zajedničku kuću, državu Crnu Goru i da donosimo prave odluke koje će nam otvoriti puteve stabilnosti, ekonomskog razvoja i napretka naše zemlje. Bošnjaci su kao narod uvijek podržavali progresivne snage Crne Gore i sigurni smo da će, kako danas, tako i u budućnosti, biti na strani onih koji vode Crnu Goru u pravcu evropskih i evroatlantskih vrijednosti", proučili su iz BS-ai dodali da su odlučni da očuvaju i učvrste jedinstvo unutar zajednice, uporedo gajeći dobre odnose sa drugim narodima.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.