UCG će nastaviti i osigurati kontinuitet funkcionisanja u okolnostima kovida
Danilo Nikolić, Foto: UCG

Obraćanje rektora Nikolića brucošima

UCG će nastaviti i osigurati kontinuitet funkcionisanja u okolnostima kovida

Rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilo Nikolić čestitao je novim studentima početak studijske godine i poručio da u uslovima prioritetne brige za zdravlje pojedinca i društva početak nove akademske godine predstavlja odgovoran zadatak kako za studente tako i za Univerzitet Crne Gore.

"Kao najveća i sveobuhvatna visokoobrazovna institucija u Crnoj Gori, nastavićemo sa procesom kvalitetne edukacije naših studenata i osigurati kontinuitet funkcionisanja Univerziteta u izazovnim okolnostima pandemije virusa kovid. Poštujući preporuke Instituta za javno zdravlje Crne Gore, trudićemo se da kroz model držanja redovne nastave gdje to bude izvodljivo, kao i organizovanjem kombinovanog oblika nastave koji predviđa organizaciju predavanja na daljinu sa stalnim ili povremenim dolascima studenata u manjim grupama, obezbjedimo što kvalitetniji i bezbjedniji nastavni proces", kazao je Nikolić.

Na Univerzitetu Crne Gore danas počinje nastava na osnovnim studijama za studijsku 2020/21. godinu.

Na osnovne studije u četiri upisna roka upisano je 3286 studenata koji će nastavni proces pratiti na 19 organizacionih jedinica Univerziteta Crne Gore.

"Univerzitet Crne Gore ima obavezu i odgovornost da unaprijedi znanje, iskustvo i perspektivu studenata kroz savremene studijske programe i sadržaje, naučni, istraživački i praktični rad, kroz kvalitetnu nastavnu infrastrukturu i interakciju, kao i kroz sprovođenje brojnih studentskih inicijativa i aktivnosti. Od vas se očekuje marljivo zalaganje i redovno praćenje predavanja, vježbi ikonsultacija u cilju kvalitetnog usvajanja predmetnog gradiva i sticanja stručnih kvalifikacija", navodi se u obraćanju rektora Nikolića novim studentima.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.