Kavarić: Brčvaku dodijeliti Medalju čovjekoljublja
Brčvak

Javna inicijativa

Kavarić: Brčvaku dodijeliti Medalju čovjekoljublja

Direktor podgoričkog Doma Zdravlja dr Nebojša Kavarić pokrenuo je javnu inicijativu da se humanisti Hajrizu Brčvaku dodijeli Medalja čovjekoljublja, najvećeg crnogorskog ordena za ovu oblast za lično djelo pomoći bolesnim građanima Crne Gore u vrijeme epidemije Covid 19 u 2020. godini.

Epidemija, konstatuje, nažalost još uvijek traje, i to izvan i iznad zahtjeva dužnosti ovog crnogorskog humaniste, kako i stoji u obrazloženju namjene ovog visokog crnogorskog ordena.

"Gospodin Hajriz Brčvak je u vrijeme Epidemije Covid19 iz ljudskih, humanih i patriotskih pobuda pokrenuo i realizovao brojne humanitarne i donatorske aktivnosti koje su rezultirale ogromnom tehničkom pomoći našem zdravstvenom sistemu, velikom moralnom i motivišućom podrškom svim građanima Crne Gore kao i brojnim humanitarnim aktivnostima na teritoriji čitave Crne Gore koje su za rezultat imale bolji odgovor na epidemiju i jačanje ukupnog ugleda Crne Gore i patriotskih osjećanja svih njenih građana.U skladu sa zakonom, inicijativu pokrećem prema Predsjedniku Crne Gore.", naveo je Kavarić u obrazloženju.

"Očekujem da ovu inicijativu podržite i time i sami doprinesete ciljevima koje je promovisao i sam gospodin Hajriz Brčvak.", zaključuje Kavarić.

Medalja čovjekoljublja dodjeljuje se za lično djelo pomoći belesnim, ranjenim, prognanim ili izbjeglim licima, izvan i iznad zahtjeva dužnosti. Dodjeljuje je predsjednik Crne Gore.

Podsjetimo, preduzetnik i poznati humanista Bjelopoljac Hajriz Brčvak poklonio je oko 140 000 dodatnih maski obrazovnom sistemu, odnosno po jednu za svakog učenika u Crnoj Gori i svakog zaposlenog u prosvjeti. To je poslednji od mnogobrojnih humanih gestova Brčvaka u vremenu pandemije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.