Predrag Bošković

Bošković ocijenio

"Građanska, evropska i antifašistička Crna Gora nalazi se pred izazovom"

Ministar odbrane Predrag Bošković kazao je da vjeruje da je za posljednje četiri godine radio u najboljem interesu resora na čijem je čelu. Ko radi, taj i griješi, navodi Bošković, pa tako vjeruje da se na izgradnji Vojske Crne Gore moglo raditi još bolje i više.

Komentarišući navode koji se sve češće mogu čuti u Crnoj Gori, da ambasade zapadnih zemalja insistiraju na tome da resor odbrane ne pripadne nekom od članova Demokratskog fronta, zbog osjetljivosti podataka i saradnje sa NATO, Bošković navodi da se nada da pojedini subjekti sadašnje većine takav scenario neće dozvoliti, iako im, kako kaže, politička snaga ne daje preveliki manevarski prostor.

"Svakako da je Ministarstvo odbrane uvijek pod posebnom pažnjom, a činjenica da smo postali dio NATO porodice 2017. godine tome daje poseban pečat", kaže Bošković za Pobjedu, komentarišući to što je vojni resor kamen spoticanja u pregovorima nove parlamentarne većine.

Neophodno je, dodaje Bošković, podsjetiti i na izuzetan napredak kada je riječ o Vojsci Crne Gore, njenoj opremljenosti po savremenim standardima, kao i na izgradnji infrastrukture koja se konstantno unapređuje u cilju formiranja vojske kakva priliči našoj državi.

"Građanska, evropska i antifašistička država, koju intenzivno gradimo 14 godina, nalazi se pred izazovom da će biti skrajnuta s tog puta, opet uvučena u balkansko blato nacionalizma i velikodržavnih projekata. Iskreno se nadam da pojedini subjekti sadašnje većine takav scenario neće dozvoliti, iako im politička snaga ne daje preveliki manevarski prostor", navodi Bošković.

Kao najveći politički subjekt u Crnoj Gori, dodaje ministar odbrane, stojimo na raspolaganju njima i ostalima u Skupštini koji baštine iste vrijednosti, kako bi, kaže, odbranili strateške temelje Crne Gore kao što su multietnički sklad, vjersku toleranciju, evropske i evroatlantske vrijednosti.

Upitan da li je bilo propusta u radu njegovog resora u protekle četiri godine, Bošković kaže da je resor na udaru već duži vremenski period, prije svega, zbog, kako navodi uloge koju je odigrao u evroatlantskim integracijama i promovisanju patriotizma i izgradnje crnogorskog identiteta.

"Uvijek smo se borili za Crnu Goru, našu jednu svetinju i siguran sam da ćemo se izboriti protiv opasnih ideologija koje su se povampirile i rasplamsale", ocijenio je Bošković.

Vjeruje, kaže, da su za protekle četiri godine radili u najboljem interesu resora, za koji su se, kako ističe, izborili da se modernizuje u kratkom roku i to u mjeri kakva do sada nije zabilježena.

Bošković smatra i da nova većina teško da može da zagovara evroatlantsku politiku sudeći na osnovu kampanje koju su vodili u susret izborima (što su dokazivali paljenjem NATO zastave, itd) iako, kako kaže, pojedinci u to uvjeravaju.

"Uticaji trećih strana ne jenjavaju i bili su jako involvirani u dešavanja na crnogorskoj političkoj sceni. Ali ponavljam, nećemo dozvoliti ustanak fašizma. Slijedi nam nova borba za slobodnu, antifašističku i multietničku Crnu Goru. Ko god u novoj većini bude zastupao ovakve interese imaće našu podršku, a siguran sam i međunarodnih partnera", zaključio je Bošković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.