Srbija odobrila izručenje: Mrvaljević uskoro pred crnogorskim istražiteljima
Zoran Mrvaljević

Osumnjičen za stvaranje kriminalne organizacije

Srbija odobrila izručenje: Mrvaljević uskoro pred crnogorskim istražiteljima

Zoran Mrvaljević (43) iz Herceg Novog koji se tereti da je na čelu kriminalne grupe koja je planirala izvršenje više teških krivičnih djela narednih dana biće izručen Crnoj Gori – saznaje Pobjeda.

Mrvaljević se nalazi u Srbiji i tamošnje vlasti odobrile su njegovo izručenje. Prema evidencijama bezbjednosnih službi, slovi za člana škaljarskog klana i narednih dana iz Srbije biće izručen Crnoj Gori .

On je uhapšen 17. jula u Srbiji, po potjernici NCB Interpol Podgorica.

"Nakon izdržane kazne zatvora zbog krivičnog djela koje je počinio u Srbiji, Z. M. je lišen slobode na osnovu crnogorske međunarodne potjernice. Z. M. se potražuje po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgorica radi obezbjeđenja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se vodi protiv njega u Crnoj Gori zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije, krivičnog djelo ubistvo putem podstrekavanja i krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga u produženom trajanju" - kazali su ranije iz Uprave policije.

Mrvaljevića Crna Gora potražuje jer se protiv njega vodi krivični postupak zbog djela stvaranje kriminalne organizacije, ubistvo putem podstrekavanja i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga u produženom trajanju.

Specijalno tužilaštvo Mrvaljevića je označilo za šefa kriminalne organizacije, čiji su članovi Milan Kankaraš, Slobodan Vico, Jovan Žmukić i Krsto Vujić čije se ime pominje u istrazi ubistva Šćepana Roganovića koji je likvidiran 14. marta u Herceg Novom, piše Pobjeda.

Kankaraš je tokom saslušanja priznao članstvo u kriminalnoj organizaciji i šverc droge.

U stanu koji je koristio pronađen je dvogled i ronilačko odijelo koji su trebali da se koriste u izvršenju teških djela, što potvrđuju i navodi njegovog svjedočenja.

Kankaraš i Vico, kako je Pobjedi ranije saopšteno iz Apelacionog suda, terete da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Mrvaljević i članovi grupe, prema evidenciji policije, dovode se u vezu sa škaljarskom kriminalnom grupom.

Ime Vujića pominje se i u istrazi ubistva Roganovića, koji nije bio bezbjednosno interesantna osoba, ali je bio žrtva obračuna dva zaraćena kriminalna klana iz Kotora. Istražitelji motiv ovog zločina vide u rodbinskoj vezi sa Duškom Roganovićem, koji je visokopozicionirani član kavačkog klana.

Vujić je nedostupan crnogorskim vlastima i za njim je raspisana crvena potjernica.

Mrvaljević je bio u pritvoru u Srbiji jer su kod njega u julu prošle godine pronađena falsifikovana dokumenta na ime Branko Perišić.

On je dva puta bio meta napada – ranjen je prije pet godina kada su na njega pucala trojica nepoznatih napadača. Na Mrvaljevića je pucano i 2017. godine.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.