U posljednja 24 časa u BiH preminulo šest osoba od koronavirusa
Ilustracija

Još 174 kovid pozitivna pacijenta

U posljednja 24 časa u BiH preminulo šest osoba od koronavirusa

U protekla 24 sata je Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno 1.310 uzoraka, od kojih je 174 pozitivno na virus korona. Prijvljeno je šest smrtnih slučajeva.

Novi slučajevi su registrovani u svim kantonima u Federaciji BiH.

Do sada je testirano ukupno 153.249 uzoraka, a korona virus je potvrđen kod 17.380 osoba, prenose Nezavisne.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH izliječena su 13.323 pacijenta, a u protekla 24 sata oporavak je zabilježen kod 126 pacijenata. Trenutno je aktivno 3.560 slučajeva pozitivnih na korona virus.

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH u protekla 24 sata je prijavljeno šest novih smrtnih ishoda. U protekla 24 sata preminule su četiri osobe, dva muškarca iz Zenice i Lukavca, kao i dvije žene iz Zenice, dok su dva smrtna ishoda iz proteklog perioda.

S današnjim danom, ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 497 i to 327 muškaraca i 170 žena.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.