Mnogo je važno da se igrate sa svojom djecom
Ilustracija

Mnogo je važno da se igrate sa svojom djecom

Možete li se sjetiti kada ste se zadnji puta igrali kao malo dijete i uživali u tome?

Zaboravili ste kako se to radi? Probajte se prisjetiti, jer, sigurno, nećete požaliti! Igra je, osim za djecu, odlična psihička aktivnost i za odrasle. Zapravo, ona vas mnogo čemu može naučiti, odnosno podsjetiti, jer svi smo mi kao mali uživali u njenoj čaroliji.  

Kada djeca skaču, trče, penju se ili vrte, njihova tijela postaju snažnija, gibljivija i koordinirana. Kroz igru uče sarađivati i dijeliti s prijateljima, razvijati povezanost između tijela i uma i graditi samopouzdanje, prenosi Avaz.ba.

Aktivna djeca bolje spavaju i nemaju problema s prekomjernom težinom. Pa, zašto onda ne biste i vi probali? Osim toga, kroz igru možete naučiti kako se pozitivno nositi sa stresom i poteškoćama, a uz to ćete beskrajno obradovati svog mališana. Zajedno trčite, skačite, hrvajte se ili se pak sjetite najdraže igre iz djetinjstva i prepustite se čaroliji.

I što je najvažnije od svega, zajednička igra je kvalitetno provedeno vrijeme s porodicom i prilika da budete aktivni - i fizički i psihički.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.