Vukotić napustio Bord direktora Plantaže
Verica Maraš i Veselin Vukotić

Sjednica skupštine akcionara

Vukotić napustio Bord direktora Plantaže

Funkciju predsjednika Borda direktora kompanije Plantaže više neće obavljati Veselin Vukotić, odlučeno je na Skupštini akcionara tog preduzeća.

Akcionari su odlučili i da u Bordu bude devet, umjesto dosadašnjih sedam članova, kao i da se naknade predsjedniku i članovima tog tijela dupliraju, odnosno da za predsjednika iznose dvije prosječne plate u preduzeću, a za članove po jednu i po, piše Dan.

Do sada je naknada za predsjedniku Borda direktora iznosila jednu prosječnu zaradu, a za članove 70 odsto od tog iznosa. U prošloj godini prosječna plata u Plantažama bila je 740 eura.

Vukotić, koji je više od decenije na funkciji predsjednika Borda direktora Plantaža, nije prisustvovao Skupštini akcionara, a izvršna direktorica Verica Maraš objasnila je da nije došao zato što je bio u kontaktu sa osobom zaraženom koronavirusom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.