Boris Pejović uhapšen zbog sumnje da je nabavljao oružje za likvidacije
Specijalno državno tužilaštvo

Ranije lišeni slobode Pavićević i Orlandić

Boris Pejović uhapšen zbog sumnje da je nabavljao oružje za likvidacije

Boris Pejović (32) iz Podgorice uhapšen je juče po nalogu Specijalnog tužilaštva koje ga sumnjiči da je pripadnik kriminalne organizacije koja je planirala više likvidacija.

Zbog identičnih sumnji SDT-a, šest i po mjeseci ranije uhapšeni su Danilovgrađanin Marko Pavićević (28) i Vuk Orlandić (24) iz Bara.

Nakon hapšenja trećeg identifikovanog člana ove kriminalne organizacije Borisa Pejovića, policija je protiv njega podnijela krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, prenosi Pobjeda.

Istražitelji sumnjaju da je jedna od meta ove kriminalne organizacije trebao da bude Baranin Jovan Đurović, brat pokojnog Luke Đurovića, nekadašnjeg vođe barskog klana.

Pejović se sumnjiči da je bio zadužen za nabavku oružja koje su Pavićević i Orlandić trebali koristiti u likvidaciji. Zadatak Orlandića je bio da pomogne Pavićeviću u praćenju mete, jer je kao Baranin znao navike sugrađanina čije je ubistvo planirano.

"B. S. se sumnjiči da je kao član kriminalne organizacije koja je formirana sa ciljem izvršenje neodređenog broja teških krivičnih djela protiv života i tijela, nabavio i direktnim izvršiocima M. P. i V. O. predao pušku izbrušenog fabričkog broja, cal. 308Win sa optičkim nišanom, a koja je bila namijenjena za izvršenje teškog krivičnog djela protiv života i tijela", pojašnjeno je iz policije.

Istražitelji su u istrazi došli do dokaza koji ukazuju da su članovi ove kriminalne organizacije u cilju realizacije kriminalnog plana zbog kojeg je organizacija i stvorena, osim nabavke ovog vatrenog oružja, za potrebe izvršenja krivičnog djela, u Ulcinju ukrali automobil „golf“.

Oni su planirali da vozilo zapale nakon zločina.

Članovi ove kriminalne organizacije su planirajući ubistvo posjedovali štek stan u Baru u kojem je pronađena snajperska puška sa izbrušenim fabričkim brojem.

Osim oružja, štek stana, ukradenog vozila i drugih predmeta i tragova, kod članova ove kriminalne organizacije pronađeni su i oduzeta sredstva komunikacije sa inostranim krarticama i sa najvišim stepenom kripto-zaštite, a koje su im služili za međusobnu komunikaciju prilikom realizacije krivičnih djela.

Prilikom hapšenja Pejovića, kod njega je kao i ranije kod Orlandića i Pavićevića, pronađen i oduzet telefonski uređaj sa kripto-zaštitom.

Orlandić i Pavićević su uhapšeni 10. marta, oko 19 sati, kada su ih barski policajci, u blizini Sportskog centra "Topolica“, zatekli kako zatamnjuju stakla na automobilu „golf 2“.

Prema saznanjima policije, Pavićević i Orlandić su dan ranije, 9. marta, ukrali vozilo u Ulcinju, dok su ranije na teritoriji opštine Bar ukrali registarske oznake koje su postavili na ukradeno vozilo.

Iz policije su kazali i da se Pejović sumnjiči i da je tokom 2019. godine neovlašćeno nabavio i držao dvije automatske puške, CZ M-70, AB2, sa dva okvira sadržaja po 28 metaka.

Pripadnici barske policije su ovo oružje pronašli 14. decembra prošle godine u vozilu marke „audi A6“, parkiranom u Borskoj ulici u Baru.

Osim automatskog oružja i municije, u vozilu su pronađena i dva plastična kanistera sa 40 litara benzina.

"Vozilo je ukradeno 2016. godine na teritoriji Beograda, a zatim ilegalno transportovano, van zvaničnih graničnih prelaza, na teritoriju Crne Gore gdje je, kako se sumnja, bilo namijenjeno za korišćenje prilikom izvršenja teškog krivičnog djela, nakon čega je planirano da bude poliveno benzinom i zapaljeno. Prilikom pronalaska vozila na njemu su bile crnogorske registarske oznake ukradene sa drugog vozila na teritoriji Podgorice", kazali su iz policije.

Iz policije ističu da je hapšenjem članova ove kriminalne organizacije spriječeno izvršenje teških krivičnih djela.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.