Srušio se avion u Ukrajini, najmanje 25 osoba stradalo među njima studenti(VIDEO)
Sa mjesta nesreće

Srušio se avion u Ukrajini, najmanje 25 osoba stradalo među njima studenti(VIDEO)

Najmanje 25 osoba poginule je u padu ukrajinskog vojnog aviona u kojem su bili studenti pilotske akademije, saopštile su vlasti.

Dvije osobe su preživjele pad sa teškim povredama, i prevezene su u bolnicu.

Prema navodima ukrajinskih službi za vanredne situacije, 27 osoba nalazilo se u avionu, a ne 28, kao što je ranije objavljeno, prenosi TAS S.

Iz kancelarije navode da je pokrenut krivični postupak zbog optužbi za kršenje pravila bezbjednosti leta i pripreme leta, "koji su doveli do katastrofe i drugih ozbiljnih posljedica".

U međuvremenu, vlasti u Harkovskoj oblasti u Ukrajini proglasile su danas nacionalnim Danom žalosti zbog stradalih u pada ukrajinskog aviona An-16.

Avion An-26 srušio se i zapalio prilikom slijetanja na aerodrom u gradu Čugujev, oko 400 kilometara istočno od Kijeva.

Avionom je upravljala vojna posada, a većinu putnika činili su studenti univerziteta avijacije, pri ministarstvu odbrane.

Za sada nema nagovještaja šta je dovelo do nesreće.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.