Srbija: Objavljena imena i biografije pilota koji su danas poginuli
Sa mjesta pada aviona, Foto: Zvornikdanas

Srbija: Objavljena imena i biografije pilota koji su danas poginuli

Piloti major Dejan Krsnik i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević iz 101. lovačko-avijacijske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade RViPVO Vojske Srbije (VS) poginuli su danas prilikom pada aviona MiG-21 u oblasti sela Brasina kod Malog Zvornika, objavilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Pilot major Dejan Krsnik, komandir 4. avijacijskog odeljenja 101. lovačko-avijacijske eskadrile, rođen je 28. maja 1971. godine u Beogradu. U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 30. jula 1994. godine. Bio je oženjen i otac jednog deteta, prenosi Beta.

Pilot kapetan prve klase Zvonko Vasiljević, pomoćnik komandanta za obaveštajno-izviđačke poslove 101. lovačko-avijacijske eskadrile, rođen je 3. oktobra 1977. godine u Loznici. U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 29. septembra 2001. godine. Bio je oženjen i otac dvoje djece.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović uputili su saučešća porodicama poginulih pilota.

Avion MiG-21 koji se srušio tokom redovnog letačkog zadatka danas oko 9.10 časova, pregledan je prije polijetanja u skladu s procedurama i konstatovano je da je ispravan i spreman za let, objavilo je Ministarstvo odbrane.

Ministarstvo odbrane potvrdilo je pogibiju dvojice pilota u padu lovačkog aviona Mig-21 u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika i dodalo da su formirane komisije za utvrđivanje uzroka udesa. U saopštenju Ministarstva odbrane navodi se da će javnost biti obaviještena o imenima pilota nakon što budu obaviješteni svi članovi njihovih porodica

Povrijeđen je jedan mještanin iz Brasine u čijoj blizini kuće se dogodila tragedija, navodi portal "Novosti", a prema izvještajima RTS, on je sa opekotinama primljen u lozničku bolnicu.

U bolnici su rekli da je muškarac (59) ubrzo nakon pada aviona zbrinut u jedinici intenzivne njege i da je zadobio opekotine grudnog koša, glave i ruku, ali da je svjestan i orijentisan, navodi RTS.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.