Šćekić: Besplatna dodjela udžbenika će značajno rasteretiti porodične budžete
Foto: Opština Berane

Opština Berane dodijelila osnovcima udžbenike

Šćekić: Besplatna dodjela udžbenika će značajno rasteretiti porodične budžete

Opština Berane je i ove godine, sedmi put zaredom, posredstvom opštinskog Sekretarijata za opštu upravu i društvene djelatnosti, obezbijedila komplete besplatnih udžbenika za sve učenike od prvog do devetog razreda osnovnih škola sa teritorije naše opštine, kazali su iz ove opštine.

"Ukupan broj učenika je 3002, uključujući i učenike iz beranske Niže muzičke škole, koji su drugi put obuhvaćeni ovom aktivnošću", kazali su iz Opštine Berane.

Dodaju da su kompleti udžbenika osnovcima, povodom početka školske 2020/2021. godine, od drugog do devetog razreda već uručeni, dok će 1. oktobra, kada je zbog zbog pandemije koronavirusa pomjeren zvaničan početak školske godine, biti podijeljeni udžbenici za 231 đaka prvaka, uz poštovanje mjera NKT-a.

„Mi već sedam godina obezbjeđujemo besplatne udžbenike, stvorili smo već kontinuitet. Budžetom obezbjeđujemo sredstva za nabavku udžbenika, smatramo da je to odgovaran odnos prema onima koji su za nas najznačajniji, a to su djeca", ističe predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić.

Ščekić je naveo da su svjesni raznih problema na koje nailaze roditelji početkom školske godine zbog loše socijalne situacije u Crnoj Gori, a ove godine dodatno zbog pandemije koronavirusa, smatraju da će besplatna dodjela udžbenika značajno rasteretiti porodične budžete.

"Ponosni smo što ovom aktivnošću lokalne uprave, kojom poštujemo Ustav Crne Gore, stvaramo preduslove za bolju perspektivu i život naših građana, a posebno nam je drago što su rukovođene primjerom Opštine Berane i druge opštine u Crnoj Gori započele sa besplatnom dodjelom udžbenika", ističe on.

Šćekić je ubijeđen da će se ova praksa Opštine Berane u budućnosti, u potpunosti prenijeti na sve opštine i gradove u Crnoj Gori.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.