Medenica čestitala Bečiću: Vjerujem da će te biti promoter sistema ustavne podjele vlasti u CG
Vesna Medenica

Medenica čestitala Bečiću: Vjerujem da će te biti promoter sistema ustavne podjele vlasti u CG

Predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, čestitala je Aleksi Bečiću na izboru za predsjednika Parlamenta, izrazivši uvjerenje da će on biti promoter sistema ustavne podjele vlasti u Crnoj Gori, u kojem je sudska vlast samostalna i nezavisna, lišena uticaja zakonodavne i izvršne vlasti.

Medenica je u čestitki navela da se nada da će Bečić crnogorskom parlamentu donijeti mudrost, interes za sprovođenjem demokratskih procesa u društvu, kao i spremnost za primjenu započetih reformi u oblasti evropskih integracija.

"Vjerujem da ćete biti promoter sistema ustavne podjele vlasti u Crnoj Gori, u kojem je sudska vlast samostalna i nezavisna, lišena uticaja zakonodavne i izvršne vlasti. Takođe, očekujem da će sve tri vlasti držati svaku odgovornom u interesu društva kao cjeline i međusobno sarađivati, pogotovo imajući u vidu da se sudstvo stara da zakoni budu u skladu sa svim relevantnim ustavnim odredbama i pravnom tekovinom Evropske unije.

Na kraju, dozvolite da ponovim izraze poštovanja i čestitke na izboru za predsjednika Skupštine Crne Gore", poručila je Medenica.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.