Srušio se vojni avion kod Malog Zvornika u Srbiji (FOTO/VIDEO)
Foto: Novosti

Riječ je o starom Migu -21

Srušio se vojni avion kod Malog Zvornika u Srbiji (FOTO/VIDEO)

Avion Vojske Srbije, Mig 21, srušio se jutros tokom redovnog letačkog zadatka u selu Brasina, kod Malog Zvornika, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Na mjesto događaja upućena je ekipa Službe traganja i spasavanja Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, kao i nadležni organi. Neki lokalni mediji su prenijeli da je poginuo pilot, ali su naveli i da se čeka zvanična potvrda te informacije.

Prema svjedočenju mještana, čuo se jak prasak praćen dimom i vatrom, prenio je lokalni portal Info Lo.

Novosti su pak prenijele da je avion letio iz Donje Borine, gdje, prema svjedočenju jednog mještanina, umalo nije udario u njegovu kuću, i nastavio je ka Vrasini.

Odjednom se silovito okrenuo kod rudnika Brasina i praktično pao u dvorište mještanina Vitomira Taskovića.

Prema svjedočenju mještana za "Novosti", čuo se jak prasak, potom je nastao dim i vatra.

Nezvanično mještanin u čije je dvorište pao je povrijeđen.

Mjesto nesreće nadlijeću vojni i i policijski helikopter.

Prema nezvaničnim informacijama sa mjesta događaja, od dva pilota jedan se katapultirao i za njim se traga.

Riječ je o nepristupačnom, šumovitom terenu.

Informaciju o padu aviona ranije danas je potvrdio i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u TV uključenju iz Turske, rekavši da ima informaciju da je avion koji se srušio stari Mig 21.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.