Ilustracija

Složena epidemiološka situacija

"Vrijeme je da se svi u Beranama maksimalno uozbilje, kreće ozbiljna kontrola"

U Opštini Berane posljednjih dana vlada složena epidemiološka situacija, kazao je za Jutarnji program TVCG, savjetnik predsjednika Opštine Berane, Darko Stojanović. Nažalost, juče su u ovoj opštini zabilježena dva smrtna slučaja, zato je vrijeme, kako kaže Stojanović, da se svi maksimalno uozbilje.

Dodaje da će u Beranama nastupiti ozbiljna kontrola kritičnih zona, koju će sprovoditi Komunalna policija i ostali pripadnici policije. Obilaziće gradske ulice, ugostiteljske objekte, i ukoliko bude kršenja mjera, ističe, uslijediće kako prekršajno tako i krivično kažnjavanje.

On je podsjetio da je prema posljednjim informacijama Instituta za javno zdravlje, u Beranama je 18 novozaraženih korona virusom, ukupno zaraženih 412, dok se 536 oporavilo.

Prema izvještaju Opšte Bolnice Berane, trenutno se liječi 57 pacijenata od kojih 5 ima težu kliničku sliku, a dva pacijenta nalaze se na neinvazivnoj terapiji.

Stojanović je naglasio da su juče su zabilježena dva smrtna slučaja.

''Nadamo se da taj trend neće rasti, da će doći do stabilizacije, ali zato moramo raditi na tome, brojke ukazuju na to da se moramo maksimalno uozbiljiti'', kazao je on.

Stojanović apeluje na poštovanje svih mjera, nošenje maski, distance, izbjegavanje većih okupljanja.

''Moramo popraviti disciplinu, da svedemo širenje na najmanju moguću mjeru''.

On je istakao da će u Beranama nastupiti jača kontrola kritičnih mjesta koju će sprovoditi Komunalna policija i ostali pripadnici policije, i da ukoliko bude kršenja mjera, uslijediće kako prekršajno tako i krivično kažnjavanje.

RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.