Prvi kišni talas stigao u Hrvatsku, mogući su udari vjetra i do 90 km na sat
Ilustracija

2.500 munja za svega dva sata

Prvi kišni talas stigao u Hrvatsku, mogući su udari vjetra i do 90 km na sat

Prvi kišni talas stigao je u Hrvatsku i prilično su jake padavine s grmljavinom na dijelu Jadrana, gdje je i vjetrovito.

Mogući su udari i do 90 km na sat, prvo južnjaka i juga, a poslijepodne i jugozapadnjaka, javlja meteorolog Tea Blažević.

Istramet javlja da je jutros oko 8 sati najjače nevrijeme bilo u Dalmaciji oko Šibenika. U posljednja 2 sata, javljaju, zabilježeno je gotovo 2.500 munja.

Zbog nevremena koje prijeti, upaljen je i meteoalarm, prenosi N1.

Noćas će doći do ciklogeneze u Genovskom zaljevu, i ciklona će se u subotu naći nad Jadranom, a to znači još kiše i pljuskova, kao i grmljavine nad Jadranom.

Moguća je velika količina kiše, koja može uzrokovati bujične poplave. S obzirom na nestabilnu situaciju, mogu se formirati i pijavice.

Jače nevrijeme lokalno je moguće i na kopnu, gdje može biti grada. Naveče i u unutrašnjosti treba računati na dosta kiše u centralnim i sjevernim predjelima.

Večeras će prodrijeti i hladniji vazduh sa sjeverozapada Evrope, pa u noći na subotu i u subotu ujutro može zalepršati malo snijega na Velebitui Dinari, što bi bio prvi ovosezonski snijeg.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.