Raspisan Konkurs za upis na specijalističke studije, 2.299 mjesta
UCG

Raspisan Konkurs za upis na specijalističke studije, 2.299 mjesta

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore raspisao je Konkurs za upis na specijalističke studije za studijsku 2020/21.godinu, kojim je otvoreno 2.299 mjesta na 19 fakulteta, odnosno 81 studijski program, saopšteno je iz te institucije.

"Prijave na konkurs se predaju studentskim službama organizacionih jedinica 28. i 29. septembra 2020. godine. Kandidati podnose prijavu za upis, original diplomu o završenim osnovnim studijama, odnosno uvjerenje o završenim osnovnim studijama, uz dokaz o aktivnom znanju jednog svjetskog jezika (odgovarajući sertifikat ili uvjerenje o položenim ispitima na osnovnim studijama)", kaže se u saopštenju.

Kako su kazali, pravo prijave imaju kandidati sa završenim osnovnim studijama obima najmanje 180 ECTS kredita, iz odgovarajuće oblasti nauka ili umjetnosti, a koji su osnovne studije započeli prije studijske 2017/18. godine, u skladu sa zakonom. 

Stranac ima pravo upisa pod jednakim uslovima kao i crnogorski državljanin.

Upis na specijalističke studije bliže je uređen Pravilima studiranja na postdiplomskim studijama, koji je dostupan na zvaničnom sajtu Univerziteta Crne Gore www.ucg.ac.me.

Upis kandidata izvršiće se zaključno sa 5. oktobrom 2020. godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.