Roditelji koji žele da upišu djecu u vrtiće mogu dobiti potvrde putem novog servisa
Ilustracija

Fond za zdravstveno osiguranje

Roditelji koji žele da upišu djecu u vrtiće mogu dobiti potvrde putem novog servisa

Roditelji koji žele da upišu djecu u vrtiće, potvrde od izabranih ljekara sada mogu dobiti putem novog servisa “Potvrde o zdravstvenoj sposobnosti djece za upis u predškolske ustanove” koji je obezbijedio Fond za zdravstveno osiguranje (FZO).

Naime, više roditelja se požalilo da ne može da pridobije navedenu potvrdu zbog toga što na aplikaciji eZdravlje za tu vrstu usluge nema opcije.

Kako je direktor FZO Sead Čirgić kazao Dnevnim novinama, oni su o ovom problemu od strane Doma zdravlja Podgorica (DZPG) bili obaviješteni 22. septembra i problem je riješen u roku od dva dana.

“Obavještavamo roditelje predškolske djece da smo na osnovu zahtjeva DZPG od 22.9.2020, u okviru servisa eNaručivanje/eNaručivanjePotvrde obezbijedili novi servis “Potvrde o zdravstvenoj sposobnosti djece za upis u predškolske ustanove. U roku od dva dana preduzeli smo sve neophodne aktivnosti i radnje u dijelu tehničke realizacije, i od danas 24.9.2020., novi servis stavili u funkciju. To znači da je ova potvrda već dostupna osiguranicima, u okviru servisa eNaručivanje, na portalu i mobilnim apikacijama platformi eZdravlje”, istakao je Čirgić.

Kako je naglasio, problem je brzo riješen, kako bi se odgovorilo izazovima aktuelne epidemiološke situacije.

“Nastojanja Fonda za zdravstveno osiguranje su između ostalog da kroz proces digitalizacije zdravstvenog sistema odgovori i izazovima aktuelne epidemiološke situacije i da kroz servise obezbijedi pristup sistemu zdravstvene zaštite bez odlaska kod ljekara, kako bi u najvećoj mogućoj mjeri smanjili broj kontakata između ljekara i pacijenata”, dodaje Čirgić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.