Upozorenje na nevrijeme: Narednih dana očekuju se intenzivne padavine

Direktorat za vanredne situacije MUP-a

Upozorenje na nevrijeme: Narednih dana očekuju se intenzivne padavine

Direktorat za vanredne situacije MUP-a upozorio je nadležne i građane na najavljene nestabilne vremenske prilike u narednim danima i apaelovao da se aktivnosti prilagode meteorološkoj situaciji.

"Na osnovu informacije Zavoda za hidrometeorologu i seizmologiju, sjutra, u petak, kao i u subotu, nedjelju i ponedjeljak, očekuju se nestabilne vremenske prilike sa kišom, povremeni pljuskovi sa grmljavinom i sa jakim, na udare olujnim južnim vjetrom. U centralnim i južnim predjelima očekuje se obilna količina kiše. Intenzivne padavine očekuju se naročito u petak popodne i u toku večernjih sati- tokom noći, u subotu prijepodne, u nedjelju veče-tokom noći i u ponedjeljak. Obilna kiša biće praćena i pojačanim, u planinama jakim južnim vjetrom koji će lokalno imati i olujni karakter. Jaki udari južnog vjetra očekuju se naročito u petak, tokom noći u petak na subotu, zatim u nedjelju veče i tokom noći u nedjelju na ponedjeljak, kao i tokom ponedjeljka", navodi se u saopštenju Direktorata MUP-a.

Ističu da su, zbog obilne količine kiše i velikog priliva vode, jakog južnog vjetra, potencijalno su moguće i određene posljedice u centralnim, južnim i primorskim predjelima.

"Direktorat za vanredne situacije MUP-a izdaje upozorenje sa ciljem podizanja operativne spremnosti nadležnih organa u sistemu zaštite i spašavanja, dok se građani pozivaju da prilagode svoje aktivnosti najavljenoj meteorološkoj situaciji, a ostali subjekti da preduzmu neophodne mjere i radnje kako bi se izbjegla potencijalna šteta. Svi nadležni subjeki sistema zaštite i spašavanja će za pomenuti period podići nivo operativne spremnosti za odgovore u ovakvim situacijama", navodi se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.