Predrag Kon

Kon

"Ne razmatra se uvođenje karantina niti zatvaranje škola zbog pojave pojedinačnih slučajeva"

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da nije tačno da građane Srbije od 1. oktobra čeka uvođenje karantina zbog epidemije koronavirusa, i da tako nešto "nije ni sprovodivo".

Kon je za RTS izjavio da se ne isključuje uvođenje strožijih mjera ukoliko se epidemiološka situacija pogorša, ali da to za sada nije u razmatranju.

On je naveo da nije tačno ni da će škole biti zatvarane ukoliko se počnu pojavljivati veći broj zaraženih koronavirusom.

"Nastava je tako organizovana po grupama da ako se dvoje u grupi zarazi koronavirusom ta se grupa isljučuje i prelazi na onlajn nastavu", kazao je Kon i dodao da uz takvu organizaciju neće biti potrebno zatvarati cijele škole.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.