Tri mjeseca karantina za zaposlene i korisnike Doma starih Bijelo Polje
Foto: Dom starih Bijelo Polje

Pojačan nadzor i dovoljno kapaciteta

Tri mjeseca karantina za zaposlene i korisnike Doma starih Bijelo Polje

Zbog pogoršane epidemiološke situacije u Bijelom Polju, zaposleni naše ustanove, na čelu sa direktorom Dejanom Pavićevićem, već tri mjeseca nalaze se u potpunom karantinu sa 170 korisnika, navodi se u saopštenju Doma starih Bijelo Polje.

"Za razliku od prvog talasa korone, kad su zaposleni ostali u karantinu skoro dva mjeseca, način rada je malo izmijenjen. Naime, zaposleni se rotiraju na svakih 15 dana, a prije toga se, naravno, testiraju", rekao je direktor Doma Dejan Pavićević.

On ističe da u ovoj ustanovi nije bilo pozitivnih na korona virus, te da se svi zaposleni i korisnici osjećaju dobro i niko nema simptome.

"Vrši se pojačan nadzor korisnika koji boluju od hroničnih bolesti, a svim korisnicima i zaposlenima po tri puta na dan mjeri se temperatura i kontroliše zdravstveno stanje", kaže Pavićević.

Od prvog dana na snazi su mjere koje se odnose na zabranu grupnih aktivnosti, izlazak van dvorišta, prijem novih korisnika (osim ako se radi o hitnim i prethodno testiranim slučajevima), pojačanu dezinfekciju, obavezno nošenje zaštitne opreme, socijalnu distancu i zabranu posjeta.

 Korisnici su u stalnoj komunikaciji sa svojim porodicama preko telefona, društvenih mreža i naše socijalne službe.

"Niko ne zna koliko će sve ovo da traje, ali imamo dovoljno kapaciteta. Sve resurse smo usmjerili na borbu protiv ove pošasti. Svjesni smo da i najmanja greška može da dovede do fatalnih posledica jer su naši korisnici najranjivija kategorija. Zato ostajemo u karantinu sve dok traje opasnost", zaključuje Pavićević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.