UN podržavaju Crnu Goru unaprjeđivanju nacionalnih razvojnih prioriteta
Gasparikova i Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora

Gasparikova čestitala Bečiću na izboru za predsjednika Skupštine Crne Gore

UN podržavaju Crnu Goru unaprjeđivanju nacionalnih razvojnih prioriteta

Čestitku povodom izbora na mjesto predsjednika Skupštine Crne Gore Aleksi Bečiću je uputila i Daniela Gasparikova, v. d. rezidentna koordinatorka Ujedinjenih nacija u Crnoj Gori.

"U ime Ujedinjenih nacija u Crnoj Gori, želim da vam čestitam na rezultatu ostvarenom na Parlamentarnim izborima i imenovanju za Predsjednika Skupštine", navodi se u pismu Gasparikove.

Dodala je da Ujedinjene nacije rade u partnerstvu sa institucijama i narodom Crne Gore kako bi podržale zemlju u unaprjeđivanju nacionalnih razvojnih prioriteta, u skladu sa Agendom za održivi razvoj do 2030. i njenim obavezama u pogledu ljudskih prava.

U tom kontekstu, ističe da se raduje budućoj saradnji i iskazuje punu podršku Ujedinjenih nacija Crnoj Gori u ostvarivanju Agende 2030.

Gasparikova je poručila da bi je obradovlo da se u prigodnom trenutku u budućnosti sastane sa predsjednikom Skupštine Crne Gore i to u svojstvu rezidentnog koordinatora UN-a, uz želju da se sastane sa svim parlamentarnim strankama u budućnosti.


 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.